Vés al contingut
Miembros de la asociación tanquem can mata

Qui som

Som una associació sense ànim de lucre que neix d’un moviment ciutadà al estiu de 2018 a la vila de Masquefa agafant el relleu de les persones  que fa mes de 30 anys van iniciar la lluita.

Ens comencem a organitzar de nou aquest estiu degut al malestar general dels masquefins que aquests últims anys hem vist agreujar-se les molèsties de l’abocador de can Mata empitjorant així la nostra qualitat de vida.

Oficialment ens constituïm com a associació a la primavera del 2019 amb la ferma intenció de teixir vincles i compartir objectius amb grups, associacions i particulars de municipis afectats per les repercussions negatives del dipòsit i L’ECOPARC, sent conscients que aquestes col·laboracions són essencials per complir el gran objectiu d’aquesta plataforma. Alguns d’aquests municipis ja forma part o segueixen amb molt d’interès el nostre dia a dia.

Funcionem de forma assembleària, amb  reunions obertes a tota la població , convocada per una mesa que s’encarrega de posar en ordre les idees, accions i decisions a prendre, així mateix aquesta mesa informa de totes les seves reunions , decisions i actuacions a les assemblees i al grup de WhatsApp.

Som un grup apolític, obert a tothom i en el qual es pot col.laborar sense límit , tant formant part de la mesa, com a  participants de les assemblees obertes o bé ajudant a fer difusió de les nostres accions a les xarxes socials.

Que volem

La nostra prioritat és tancar l’abocador de can mata, portem  molt de temps patint  pudors i molèsties i considerem que després de més de 30 anys d’activitat aquest abocador  ja ha ocasionat molts danys al nostre entorn.

A part d’aquest gran objectiu se’ns presenta petites batalles (com ara el compliment del conveni signat per CESPA/Prezero) que aniran consolidant la nostra lluita.

Però volem anar una mica més enllà, no volem el desplaçament del problema a una altre part del territori, ningú vol un abocador al costat de casa seva. Volem conscienciar a la societat de l’important que es donar un gir a l’actual model de gestió de residus que ha demostrat no ser efectiu i lluitar per una gestió on l’objectiu sigui el reciclatge del 100% de les deixalles que produïm a les nostres llars.

A nivell municipal, aquesta associació, vol formar part de les accions i decisions que es prenguin des de les institucions, i en això estem treballant. Volem crear col·laboracions amb ajuntaments, associacions  i representants polítics afectats per fer un grup fort i cohesionat que faciliti l’assoliment del gran objectiu. Anirem de la mà de les nostres institucions sempre i quan el tancament de l’abocador de can Mata sigui l’objectiu real i únic, sense cap tipus de matís, exigirem transparència i rigor i ens oposarem fermament si la intenció és qualsevol altre. No permetrem que es prioritzin interessos polítics o econòmics de qualsevol mena, no contemplem cap altre opció que no sigui el tancament definitiu, i en aquesta direcció ens mourem sempre.

Logo stop abocadors