Vés al contingut

La Plataforma Tanquem Can Mata Exigeix Respostes i Accions Sobre els Impactes del Dipòsit De Can Mata.

  MASQUEFA, CATALUNYA – El grup d’acció ciutadana Plataforma “Tanquem Can Mata” es va reunir avui amb Roger Vázquez Claravalls, Alcalde de Masquefa, Gerard Parcerisas Valls, Alcalde de Hostalets de Pierola, el Tinent Alcalde Daniel Gutiérrez de Masquefa, la regidora de Medi Ambient Olga Codina i el director de l’Agència Catalana de Residus Isaac Peraire, per exigir respostes sobre la nova situació respecte al canvi de ubicació del nou front d’explotació.

  Durant la reunió, un portaveu de l’Associació va expressar la seva preocupació per la possibilitat que l’emmagatzematge temporal sigui una ampliació encoberta del dipòsit. A més, van descriure les condicions intolerables que enfronten diàriament els veïns, olors ofensives que irrompen als llars violant la pau i el descans, contaminació acústica i impacte visual, així com les preocupacions pel impacte en la salut.

  La plataforma va exigir una supervisió adequada i l’aplicació estricta de les autoritzacions ambientals atorgades al dipòsit, així com també va informar que l’empresa gestora Prezero possiblement superi l’àrea d’explotació que té autoritzada basant-se en fotografies satel·litals.

  Els organismes competents van reconèixer els efectes negatius del dipòsit, però van advertir que el seu tancament no és imminent. El director de l’ARC va admitir faltes en la comunicació entorn del recent “acumulació temporal” de residus i es va comprometre a millorar la transparència i l’intercanvi d’informació amb els membres de la comissió de seguiment.

  “Estem del mateix costat pel que fa a voler solucions”, va afirmar el director de l’ARC al que la plataforma Tanquem Can Mata va contraargumentar que, fins que es prenguin mesures concretes per frenar els impactes de l’abocador, els veïns continuaran patint les conseqüències negatives d’una mala gestió.

  Tanquem Can Mata exigeix regulacions més estrictes, aplicació i mesures de mitigació proactives per part de les autoritats. “Som persones que volem viure amb dignitat, no soterrades en brossa”, va concloure la Plataforma. El grup demana un pla vinculant per reduir significativament l’empremta del dipòsit i les molèsties associades.