Vés al contingut

El Lament dels Turons: Un Crit de Desesperació des de Masquefa i els seus Pobles Veïns

  Als turons de Masquefa, on abans dansaven els raigs del sol sobre les vinyes i els camps, i també als pintorescos pobles veïns d’Esparraguera, Piera, Collbató i Hostalets de Pierola, s’estén ara una pesada manta de desesperació. Aquesta és la trista estampa que ens toca presenciar, dia rere dia, en aquesta terra catalana que estimem amb tot el nostre ésser.

  Les fileres interminables de camions, com una processó ombrívola, aboquen les escombraries de tot el territori català en aquesta àrea preclausurada. Abans, les nostres passejades pel camp eren una delícia, una manera de connectar amb la natura i d’ensenyar als nostres fills el valor de la terra que trepitgem. Però ara, allà on anem, aquest desolador paisatge és el que ens han imposat.

  Ja no podem gaudir de les tertúlies de diumenge a la sobretaula, contemplant les vinyes i la bellesa del nostre entorn agroforestal. Aquest marc idíl·lic ha desaparegut davant dels nostres ulls, reemplaçat per muntanyes de deixalles i la tristesa que n’emana.

  Ens sentim atrapats, com si els òrgans competents ens haguessin condemnat a ser víctimes col·laterals d’una gestió desastrosa, sense previsió i transparència. Les preguntes ens aguaiten, sense trobar respostes satisfactòries.

  Per què hem de córrer a refugiar-nos a casa nostra quan les olors ens agredeixen i ens deixen sense alè? Per què hem de ser part d’aquest paisatge dantesc, a l’abocador més gran de Catalunya? Per què percebem que actuen amb total impunitat, prioritzant interessos particulars sobre la salut de la gent?

  Aquestes són preguntes que ressonen als nostres cors, com un lament a la recerca de justícia. Anhelem respostes, anhelem un canvi, anhelem que la bellesa de la nostra terra torni a florir, que els nostres fills puguin tornar a córrer lliures per camps verds i que la transparència i el seny guiïn les decisions que afecten la nostra estimada Masquefa i els pobles germans de Esparreguera, Piera, Collbató i els Hostalets de Pierola.

  És un problema que ens concerneix a tots, un problema que afecta el nostre país en conjunt. Units farem prou força per frenar aquest gran despropòsit i restaurar la bellesa i la salut de la nostra terra i les nostres comunitats. Junts, amb determinació i solidaritat, podem canviar el rumb i assegurar-nos que un futur més lluminós esperi les generacions futures en aquesta terra que estimem.

  VD.