Vés al contingut

Tanquem Can Mata a la jornada d’Ecologistes de Catalunya

  El passat dissabte 17 de febrer, membres de la nostra plataforma “Tanquem Can Mata” vam assistir a una jornada oberta organitzada per Ecologistes de Catalunya a Terrassa sota el lema “Els conflictes i la defensa ambiental, vam obrir pas a un nou model social”. Aquesta jornada va tenir com a objectiu principal debatre sobre els diferents conflictes ambientals que s’estan donant al llarg del territori català i cercar solucions per a una convivència més respectuosa amb el medi ambient.

  La nostra assistència a l’esdeveniment va començar amb la participació al “taller de conflictes de residus i prevenció”. Durant aquest taller, diferents ponents de diverses plataformes ciutadanes van exposar els conflictes de residus a què s’enfronten a les seves respectives localitats. Des de la nostra plataforma, vam tenir l’oportunitat de donar visibilitat al conflicte que vivim a Can Mata i compartir les nostres experiències amb altres col·lectius que es troben en situacions similars.

  A més de l’exposició dels diferents conflictes, el taller també va servir per debatre sobre les possibles solucions i estratègies a seguir per reduir i reutilitzar residus, promovent un model de “residu zero”.

  Després del taller, va tenir lloc el debat “Emergència ambiental, hi ha solució?”. Durant aquest debat diferents experts i activistes van abordar la situació actual de crisi climàtica i ecològica que estem vivint i les possibles accions que es poden dur a terme per revertir la situació.

  La jornada oberta d’Ecologistes de Catalunya va ser una oportunitat única per forjar noves relacions amb altres entitats i donar visibilitat a la nostra problemàtica dins del mapa de conflictes de Catalunya.

  Des de “Tanquem Can Mata” seguirem treballant i lluitant per un model més respectuós amb el medi ambient i els drets ciutadans, i estarem presents en futures jornades i esdeveniments que ens permetin donar visibilitat a la nostra causa i sumar esforços amb altres col·lectius que defensen el medi ambient i els drets ciutadans. Gràcies per donar-nos suport i estar atents a les nostres actualitzacions!